BEL ME TERUG AUB! GEBRUIK ONS CONTACTFORMULIER!

Ons assortiment

Sorbacal® is een specifiek merk voor rookgasreiniging (FGT). Onze sorptiemiddelen bieden uitstekende resultaten voor een breed scala van industrieën met verschillende processen en soorten brandstof: van steenkool tot biomassa en afvalbrandstof (RDF).

Sorbacal® MICRO

Op maat gemaakte mengsels van kalkhoudende, koolhoudende en minerale sorptiemiddelen

Lhoist levert op maat gemaakte mengsels gebaseerd op de concentratie van elke micropolluent (en mogelijk zure gassen) in de rookgassen die moeten worden behandeld, en de procesomstandigheden. 

Onze toonaangevende gebluste kalkproducten Sorbacal® SP en SPS kunnen worden gemengd met hoogwaardige additieven zoals geactiveerde kool, bruinkoolcokes en minerale sorptiemiddelen. Zo'n mengsel maakt het mogelijk om zowel zure gassen en microveronreinigingen te vangen met één sorptiemiddel in een enkel DSI-systeem. Bovendien zorgt het mengen met een calcium sorptiemiddel ervoor dat er een lager risico is dat de geactiveerde kool zal verbranden of exploderen.

Mengsels kunnen worden afgestemd op uw specifieke installatie.

Overige: H3PO4, HBr, organische verontreinigende stoffen zoals PCB's, HAP's en/of geuren​Sorbacal® G

Granulaire kalkhoudende reagens voor vast bed filters

Sorbacal® G is een synthetisch, korrelig kalkreagens bestaande uit calciumcarbonaat en -hydraat. Het werd speciaal ontworpen voor vastbed filters en wordt vooral gebruikt voor het neutraliseren van HF, SO2, SO3 en HCl.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® C

Gemalen kalksteen met een hoge zuiverheidsgraad

Sorbacal C® is een gamma van gemalen kalksteen, calciumcarbonaat (CaCO3) producten met een hoge zuiverheidsgraad in verschillende korrelgroottes. Wij hebben de expertise om de optimale korrelgrootteverdeling voor elk proces te leveren: voor vast bed filters (PBA), circulerende wervelbedketels (CFB), natte wassers en droge injectiesystemen.

In combinatie met zeer efficiënte logistieke oplossingen, is Sorbacal C® een kosteneffectief kalksteensorptiemiddel voor natte wassers, circulerende wervelbedketels (CFB/FBB) en vastbed filters (PBA). Bovendien maken de zuiverheid en hoge witheid het resulterende gi bijproduct, gips  waardevoller.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® SL

Kant-en-klare kalkmelk

Sorbacal® SL is een kant-en-klaar kalkmelkproduct gebruikt voor halfnatte processen en kleine natte FGT-installaties.

Sorbacal® SL bestaat uit 5-50% Ca(OH)2 gesuspendeerd in water. De kwaliteit en reactiviteit van kalkmelk is afhankelijk van de kenmerken van de kalk en de waterkwaliteit (chemische samenstelling, temperatuur, korrelgrootte), evenals de bluscondities.

Sorbacal® SL is kant-en--klaar voor gebruik en vermindert de operationele complexiteit van het ter plaatse blussen. De zorgvuldig gecontroleerde productie-omstandigheden zorgen voor een constante hoge kwaliteit.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® Q

Hoogwaardige ongebluste kalk met verschillende korrelgrootteverdelingen

Sorbacal® Q  ongebluste kalk of calciumoxide (CaO), wordt veel gebruikt in verschillende soorten rookgasontzwavelingsprocessen (FGD). Het gemalen product wordt geleverd in verschillende korrelgroottes variërend van kluiten tot zeer fijn poeder (0-90 micrometer), met een minimum van 92% beschikbaar CaO, gemeten met de EN 459 methode.

Sorbacal® Q wordt gebruikt om kalkmelk en gebluste kalk te produceren voor halfnatte wassers (SDA), CDS-eenheden en natte FGD-systemen. De kwaliteit en reactiviteit van kalkmelk is afhankelijk van de kenmerken van de kalk en de waterkwaliteit (chemische samenstelling, temperatuur, korrelgrootte), evenals de bluscondities.

Sorbacal® Q maakt de bereiding van kalkmelk mogelijk dankzij de fijne korrelgrootte, waardoor het reactiever is dan standaard ongebluste kalk.

Verwijderde verontreinigingen

Overige:  H3PO4, HBrSorbacal® SPS

Geactiveerde, zeer poreuze gebluste kalk met uitstekende prestaties

Standaard gebluste kalk

Sorbacal® SPS

Sorbacal® SPS is een geactiveerde, verbeterde gebluste kalk met zeer hoge verwijderingsprestaties voor zure gassen. Het is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van zure verontreinigingen met behulp van droge of gecombineerde processen. Sorbacal® SPS heeft een specifieke oppervlakte van 40 m2/g (BET) en een poriënvolume van 0,20 cm³/g (BJH). De korrelgrootte van Sorbacal® SPS is ontworpen voor een optimale reactiviteit, stroomgedrag en gebruiksgemak.

Dit droge, witte, kant-en-klare poeder voldoet aan de hoge eisen voor SO2-verwijdering. Sorbacal® SPS heeft dezelfde fysische en chemische eigenschappen als Sorbacal® SP, maar wordt geactiveerd tijdens de productie om de prestaties te verbeteren. Het hoeft, net als Sorbacal® SP, niet gemalen te worden door de klant en kan worden gebruikt in een zeer breed temperatuurbereik tussen 50-900° C. Sorbacal® SPS heeft een verbeterde elektrische weerstand waardoor het compatibel is met elektrostatische stoffilters.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® SP

Zeer poreuze gebluste kalk met hoge verwijderingsprestaties

Standaard gebluste kalk

Sorbacal® SP

Sorbacal® SP is een verbeterde gebluste kalk die speciaal is ontworpen voor DSI-toepassingen. De specifieke oppervlakte van 40 m2/g (BET) is twee keer hoger dan van een standaard gebluste kalk en het poriënvolume is 0,20 cm³/g (BJH), vergeleken met 0,08 cm³/g voor standaard gebluste kalk. Deze eigenschappen maken het materiaal significant effectiever voor de verwijdering van zure gassen dan standaard hydrattypes. De korrelgrootte van Sorbacal®SP is ontworpen voor een optimale reactiviteit, stroomgedrag en gebruiksgemak.

Sorbacal® SP, het sterproduct dat al jarenlang in de industriële sector wordt gebruikt, is een droog, wit, kant-en-klaar poeder. Daarom is het niet nodig om het te malen of voor te bereiden voor de injectie. Het is uitermate geschikt voor allerlei droge processen, zoals in verbrandingsinstallaties en met biomassa gestookte energiecentrales, alsook een groeiend aantal nieuwe FGT-toepassingen in de cement- en glasindustrie.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBr​Sorbacal® H

Hoogwaardige gebluste kalk

Sorbacal® H is een gebluste kalk, kalkhydraat of calciumhydroxide (Ca(OH)2) van hoge kwaliteit voor rookgasreinigingssystemen. In vergelijking met standaard hydraattypes heeft het een hogere specifieke oppervlakte, namelijk 15-22 m2/g (BET), alsmede een poriënvolume van 0,08 cm³/g (BJH). Beide zorgen voor betere verwijderingsprestaties van zure gassen.

Sorbacal® H is een wit, droog, kant-en-klaar poeder dat direct kan worden gebruikt in droge processen, maar ook voor het produceren van kalkmelk voor halfnatte processen.

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® A

Een extra fijne gebluste kalk met grote specifieke oppervlakte

Sorbacal® A is een gebluste kalk of calciumhydroxide (Ca(OH)2). Het wordt gekenmerkt door een hoge specifieke oppervlakte van 35 m²/g (BET), een poriënvolume van 0,12 cm³/g (BJH) en bovendien een zeer fijne korrelgrootteverdeling (gemiddelde diameter van 2-3 µm). Een uniek productieproces resulteert in een verbeterd stroomgedrag. Hierdoor is Sorbacal® A het product per uitstek voor FGT-toepassingen die een goede verdeling van sorptiemiddelen nodig hebben, zoals een droog proces met een ESP filter bij 300-350° C of een injectie in de oven bij temperaturen van 850-950° C (FSI).

Verwijderde verontreinigingen

Overige: H3PO4, HBrSorbacal® CDS

Verbeterde vloeibaarheid in CDS-systemen

Sorbacal® CDS is een innovatief sorbent dat speciaal is ontwikkeld voor circulerende droge scrubbersystemen. Het is specifiek geformuleerd om een betere vloeibaarheid te hebben en meer dan het dubbele watergehalte te kunnen verwerken in vergelijking met standaard hydraten. De unieke eigenschap om met een verhoogd restwatergehalte te werken leidt tot een breed aantal voordelen in CDS-systemen.

Uitermate geschikt voor alle ontwerpen van circulerende droge gaswasser en industriële processen.

Verwijderde verontreinigingenFGT-processen

Neem contact op met onze lokale FGT-specialisten om uw aanvraag te beoordelen en bepaal wat het meest geschikte sorptiemiddel is voor uw installatie!