BEL ME TERUG AUB! GEBRUIK ONS CONTACTFORMULIER!

Diensten

De Lhoist Group is de wereldleider in kalk, dolomiet en mineralen, en heeft meer dan 100 vestigingen in 25 landen.

Wij bieden kostenefficiente oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen met:                         

 • hoogwaardige producten,
 • betrouwbare leveringen wereldwijd,
 • superieure klantenservice en technische expertise.

Ons aanbod is ook gebaseerd op de diensten van ons vooruitstrevende internationale R&D-team en lokale technische centra in Europa, Amerika en Azië, ondersteund door strategische samenwerking met universiteiten en industriële partners. We werken ook nauw samen met FGT-systeemontwerpers en -leveranciers en de industriële adviseurs en ingenieursbureaus.

ONZE EXPERTISE TOT UW DIENST

Al meer dan 20 jaar is het research & development center van Lhoist bezig met het ontwikkelen van innovatieve kalkproducten, het verlenen van technische diensten en het genereren van kennis over verschillende toepassingen voor de FGT-industrie. Onze R&D-teams over de hele wereld werken nauw samen met onze lokale commerciële medewerkers en klanten.

Onze laboratoria maken gebruik van state-of-the-art analytische apparatuur om de verse sorptiemiddelen en de FGT-residuen van uw installatie te karakteriseren. Daarnaast hebben we applicatietesten ontwikkeld om de prestaties van sorptiemiddelen in allerlei FGT-toepassingen te ijken.

Analytische diensten

Onze analytische diensten zijn gericht op een beter begrip van het FGT-proces door middel van het analyseren van vaste sorptiemiddelen, reactieproducten en assen. Door het nemen van monsters van uw FGT-installatie, kunnen onze experts de doeltreffendheid ervan bepalen door het uitvoeren van een gedetailleerde analyse van de materialen. De analysetechnieken omvatten:

 • Internationaal gestandaardiseerde testmethoden
 • Specifieke oppervlakte en poriënvolume (BET en BJH-methode)
 • Macro poriegrootteverdeling
 • Korrelgrootte-analyse
 • Diverse thermo-gravimetrische analysetechnieken (TGA)
 • Reconstructie van de fase en samenstelling van filterresidu
 • Beoordeling van het stroomgedrag van poeders
 • Schudproeven (TCLP)

Toepassing prestatietesten

In ons laboratorium kunnen we FGT-processen simuleren met behulp van benchmarks en apparatuur op pilotschaal. De bedrijfsomstandigheden worden gerepliceerd en de prestaties van de sorptiemiddelen kunnen worden bepaald. Deze tests worden gebruikt bij het ontwerpen van nieuwe installaties en de optimalisatie van klantprocessen, en om de hoogste kwaliteit en het concurrentievermogen van onze vervaardigde producten te waarborgen.

Bench-scale mogelijkheden

 • Volautomatische vastbed testen voor de zure gassen opnamecapaciteit van droge sorptiemiddelen
 • Kwik (ionisch en/of metallisch) opnamecapaciteit van droge sorptiemiddelen
 • Dioxines en vluchtige organische stoffen opnamecapaciteit van droge sorptiemiddelen
 • Opnamecapaciteittests voor gegranuleerde sorptiemiddelen
 • Reactiviteitstesten voor kalkmelk in halfnatte wassers
 • Kalksteen reactiviteitstests voor natte wassers

Pilotschaal installaties

 • Neerwaartse stromingsreactor in-duct verwijderingstesten voor droge injectie van sorptiemiddelen (DSI)
 • Opwaartse stromingsreactor met doekenfilter voor DSI-filtertesten
 • Recirculatiereactor (CDS) met residu-conditionering

  Onze teams werken nauw samen met u om de optimale werking van uw FGT-proces te waarborgen. Dit wordt gedaan met een scala aan hulpmiddelen en diensten. Bezoeken op locatie zorgen ervoor dat onze experts monsters van FGT-residu kunnen verzamelen en de samenstelling van het rookgas kunnen meten. Computersimulatie - met behulp van numerieke stromingsleer en kinetische reactiemodellen - maakt nauwkeurige voorspellingen van uw proces mogelijk. Wij bieden een scala van eigen procesapparatuur die is ontworpen om de industriële prestaties van onze sorptiemiddelen in uw systeem te verbeteren.

  Procesmodellering

  Een macroscopische simulatie van het menggedrag van onze sorptiemiddelen in de rookgassen wordt uitgevoerd met behulp van numerieke stromingsleer (CFD). Met CFD kunnen we bijvoorbeeld de positionering van de Sorbacal® -injectielansen optimaliseren om te profiteren van de stroomdynamiek van de rookgassen in de leidingen.

  Op microscopische schaal kunnen de kinetische reactiemodellen de reactiviteit van onze sorptiemiddelen voorspellen als functie van de rookgassamenstelling en procesomstandigheden. De complexe interactie tussen gassamenstelling, poriestructuur van het sorptiemiddel, injectielocatie en de stofafscheider worden meegenomen in voorspellende technische modellen.

  Procesapparatuur

  We hebben gepatenteerde apparatuur ontwikkeld die de prestaties van onze producten in uw proces maximaliseren.

  Venturi injectiesysteem

  De Venturi injectielans maakt gebruik van een secundaire luchtstroom om het droge sorptiemiddel in de rookgassen te injecteren. Dit resulteert in diepere penetratie van het product en verbeterde verspreiding over de rookgassen. De Venturi injectielans is bijzonder geschikt voor injectie in de oven (FSI) waarbij een goede verspreiding van kritisch belang is.

  Infrasoon verstoppingspreventiesysteem

  Het Infrasoonsysteem stuurt laagfrequente geluidsgolven in de pneumatische transportleidingen om te voorkomen dat er verstoppingen plaatsvinden. Het systeem verlaagt de onderhoudstijd van het injectiesysteem en vergemakkelijkt de Sorbacal® dosering.

  Kalkmelksystemen

  Wij bieden verschillende systemen om kalkmelk te bereiden uit Sorbacal®Q of Sorbacal®H.
  De Porta-Batch® is een diesel-aangedreven warm blussysteem beschikbaar in de VS, terwijl het Duwa-Matic® systeem verkrijgbaar is in Europa. Deze systemen produceren altijd betrouwbare en consistente kalkmelk. Door de gecontroleerde bedrijfsomstandigheden is de suspensie zeer reactief vanwege de kleine korrelgrootte.
  De opslagcapaciteit is afhankelijk van uw behoeften, en varieert van 1 m3 tot 150 m3 voor kalkmelk, en van 30 tot 1000 metrische ton voor bulk kalk.

  Sorptiemiddelopslag en doseersystemen

  Lhoist heeft een groot aantal opslagsilo's en doseersystemen beschikbaar voor tests, evenals een technisch team om ze op uw locatie te installeren. Deze doseringsoplossingen zijn hoofdzakelijk voor klantenproeven, maar worden vaak voor langere tijd verhuurd. Onze systemen zorgen voor een betrouwbare en nauwkeurige dosering van onze sorptiemiddelen in uw proces.

  Sorptiemiddel doseringsinschattingen

  Meer dan twee decennia ervaring met commerciële FGT-installaties - in combinatie met onze theoretische reactiemodellen - zorgen ervoor dat onze experts het vereiste Sorbacal® verbruik nauwkeurig kunnen inschatten. Deze dienst wordt aangeboden aan apparatuurontwerpers en leveranciers van nieuwe FGT-installaties en wordt gebruikt door onze teams voor het oplossen van problemen en het optimaliseren van bestaande installaties.

   

  We zijn volledig voorzien om klantenproeven op locatie uit te voeren met onze eigen injectie- en opslagapparatuur, materiaal van gespecialiseerde bedrijven en / of uw eigen geïnstalleerde DSI-installatie.

  Tijdens een proef maken onze technische teams gebruik van onze draagbare on-line rookgasmeetapparatuur om de verwijderingsefficiëntie te meten en om monsters van sorptiemiddelen en residu te verzamelen voor gedetailleerde off-line analyse in onze laboratoria.

  Onze experts kunnen uw kalkopslag- en doseerprocessen evalueren en doorlopen, waaronder:

  • kalkmelkvoorbereiding
  • nat en droog blussen
  • silo opslag
  • pneumatisch transport
  • injectie van sorptiemiddelen

  De logistiek die komt kijken bij het leveren van het eindproduct aan onze diverse klanten is afhankelijk van de afstand, de geografische positie en opslagproblemen, en ook de beschikbare transportmiddelen.

  Intermodale oplossingen

  We hebben intermodale oplossingen ontwikkeld om onze producten in zowel bigbags als in bulk wereldwijd te transporteren via:

  • nationaal en internationaal vervoer over de weg
  • spoorlogistiek
  • binnenvaartlogistiek en transfers via binnenlandterminals
  • opslag in gespecialiseerde voorzieningen bij binnenlandterminals en zeehavens over de hele wereld
  • moderne laadapparatuur
  • charteren van schepen, voor korte of lange termijn

   Vendor managed inventory (VMI)

   Met dit moderne integrale ketenbeheer kunnen wij uw voorraad beheren. In nauwe samenwerking met u, maken we gebruik van elektronisch verzonden voorraadgegevens om de optimale levertijd en de aan te vullen hoeveelheid te plannen. Deze uitgebreide VMI-oplossing biedt u een aantal voordelen.

   • U hebt altijd en overal uw huidige inventarisgegevens bij de hand, zonder knelpunten op gebied van tijd en materiaal.
   • U wordt automatisch op de hoogte gebracht wanneer uw voorraad in silo's en tanks onder de gedefinieerd niveaus komt.
   • U kunt snel en elektronisch nabestellingen plaatsen.
   • Uw verwerking en herbevoorrading worden geoptimaliseerd en verlopen daardoor makkelijker.

   Over het algemeen wordt de inkoop betrouwbaarder en vereist het minder werk en tijd.

   Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze technische ondersteuning en logistieke diensten.